Jag heter Tove Asplund och bodde till år 2001 i Jämtland där jag även föddes.


Min mor och far hade alltid en eller flera hundar så mitt intresse startade nog redan som nyfödd.


Mitt första hundbett fick jag vid 2 års ålder…Min första egna hund var en Jämthund från Älgnäsets kennel men då var jag mycket ung. År 1985 kom den Belgiska Vallhunden Amilia eller ”Tascha” som hon kallades för, till mig och här grundades intresset för bruksarbetet.

Med henne tränades och tävlades lydnad , spår och agility.


Jag skaffade mig fler "Belgare" och började med lite avel, och den första kullen föddes –88.


1991 kom första Portugisiska Vattenhunden hem till mig och det var valpen Tash Kurgan Aquarius ”Acke”. Hans otroliga härliga temperament och stil gjorde att jag tillslut gick helt över till att bara ha PVH hemma.

Med Acke tränades och tävlades det mycket också. Hans slutliga titel blev Such, Nuch, Intuch, Sv.Vinnare-93, WorldWinner-96 , LP, SLydch, Sagch , TJH-Räddning. Inte illa eller hur!!!

Dessutom blev han BIS-2 vid 2003 rasspecial, alltså vid 12 års ålder…


Med åren så har det kommit och gått flera PVH hos mig.

Jag har bl.a. importerat 4 stycken tikar, Aguatelin Beldade (FIN), Ravina do Vale Negro (FIN), Bentley's Amalia Do Marco Polo (DK) och Amiga do Vale de Areal (Port) .

Jag har även exporterat Portugisiska vattenhund, men även andra raser.


År 2001 flyttade jag med barn, hund och häst till Stockholm och förorten Västerhaninge. Det blev några bostadsbyten innan vi fann vårt torp.

Här bodde vi i 7 år och hade ca 600 m till havet. Även ett stall fanns till våra hästar och ett "hundhus" till hundarna dagtid. Ett jättefint ställe med andra ord!


År 2005 kom ytterligare en ras in i huset, nämligen Chinese Crested Dog.

En ras som jag har haft ögonen på under många år men inte förrän nu införskaffat. Men bättre sent än aldrig! Nu fanns två härliga raser i min kennel!!!


Augusti 2008 flyttade jag igen! Nu tillbaka till Jämtland. Det blev till en by som bär namnet Mårdsjön. Här hittade jag gården jag ville ha. Här har jag tillräckligt med skog och mark, så jag kan klara skogspromenaderna och hö till hästar o kossor. Hästarna äter gårdens egna hö, liksom vi värmer huset med ved från egen skog.


2009 kom Jämthunden in i kenneln igen. Ni minns att den första köpte jag vid unga år. Här föds även mitt intresse även för jakt!


2015 kom en Terrier innanför dörren, för att stanna! Det var en Australisk Silky Terrier som jag fastnade för,och ångrar inte att jag öppade dörren för denna härliga ras.


2017 trädde min dotter Sofi Hagström och hennes man Anders Hagström in som delägare i kenneln. 2023 klev Anders ur kenneln och kvar står mor och dotter som ägare.


Välkomna in och titta på vår sida!


Tove Asplund & Sofi Hagström